1. Cum pot cumpăra Bitcoin

Spread the love

În mod surprinzator, înca nu este ușor să se cumpere bitcoin cu cardul de credit sau prin intermediul PayPal, lucrurile variind destul de mult în funcție de țara unde vă aflați.
Există și o explicatie = astfel de tranzactii pot fi anulate cu un simplu telefon la banca (care a aemis cardul). Din moment ce e dificil să se dovedească că a avut relamente o tranzacție de bunuri în urma schimbului de informații de tip bitcoin, astfel de vânzări-cumpărări nu sunt acceptate de multe bănci, companii de carduri sau alte instituții financiare clasice.

Cu toate acestea, opțiunile pe care le au cei care vor să cumpere sau să vânda bitcoin sunt tot mai numeroase (în special în unele țări). Astfel, în Statele Unite, Coinbase și Circle oferă posibilitatea cumpărării de bitcoin cu carduri de credit. În Marea Britanie, Bittylicious, CoinCorner și Coinbase acceptă metode de plată similare.

 

Primul pas – setarea unui portofel virtual (bitcoin wallet)

Ai nevoie de un loc unde sa-ți ții bitcoinii. Un astfel de loc este numit „portofel”, dar seamănă mai mult cu un cont bancar

Aceste portofele pot fi mai mult sau mai puțin securizate, în funcție de nevoile tale. Unele sunt asemenea portofelelor obișnuite in care ne ținem banii de hârtie, altele sunt super-securizate.

Cele mai importante posibilități sunt:

  • un soft „portofel” pe hard drive-ul calculatorului tău
  • un serviciu web online
  • un serviciu de tip seif care îți ține bitcoinii protejați offline
  • un portofel semnat digital care utilizează mai multe chei de verificare pentru protecție

Majoritatea au vulnerabilități: dacă stochezi bitcoini local, trebuie să faci regulat un back-up pentru cazul în care se corup datele; un portofel online oferă grade diferite de securitate împotriva hackerilor – de la foarte ridicat (autentificare multi-factor) până la cea de baza (user și parola)

 

Tranzacții(exchange) și portofelele online

Există o varietate de oferte disponibile de exchange-uri si soft pentru portofele virtuale. Unele sunt exchange-uri profesioniste, pentru traderi specializați, alte sunt simple portofele cu capabilități limtate de vânzare – cumpărare

Majoritatea exchange-urilor și portofelelor virtuale stochează informația privind cantitatea de monedă deținută, la fel ca un cont bancar.

Exchange-urile și portofelele virtuale sunt cea mai buna opțiune dacă dorești să folosești bitcoin în mod regulat, dacă nu dorești neaparat să fii anonim și nu te deranjează procedurile birocratice care presupun de obicei o dovadă a identității și informații de contact detaliate

În majoritatea țărilor legea specifică că orice tranzacție financiară trebuie să respecte principiul „cunoaște-ți clientul” și cerințele pentru evitarea spălării banilor

Cele mai mari platforme de tranzacționare bitcoin sunt Bitfinex (Hong Kong), Bitstamp (US), BTC-e , Kraken (US), Huobi (China și Hong Kong), OKCoin (China) și BTCC (China).

Coinbase este un portofel virtual popular și serviciu de tranzacționare care permite cumpărarea de bitcoin cu euro sau dolari americani. Compania oferă aplicații web și pe mobil. Inițial disponibil doar in SUA, acum poate fi accesat și din multe țări europene.

Circle oferă utilizatorilot din toată lumea posibilitatea de a stoca, trimite și schimba bitcoin. În acest moment doar cetățenii americani pot sa facă legătura directă cu un cont bancar, dar există și posibilitatea cardurilor de debit sau de credit. Sunt disponibile aplicații pentru iOS și Android.

Xapo este o altă alternativă pentru tranzacționarea de Bitcoin. Oferă și o monedă proprie care poate fi convertită

O dată ce ți-ai creat contul, va trebui să-i asociezi un cont bancar pentru a putea face tranzacții. De obicei, asta presupune și plata unui comision

Aveți grijă ca tranzacțiile să nu presupună transferul de bani in străinătate (tranzacția sa fie făcută printr-un intermediar străin). În acest caz comisioanele pot fi foarte mari

De asemenea, este posibil să se accepte doar conturile de la bănci doar din anumite state

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare