3. Pot folosi bitcoin în cumpărarea de alte produse?

Spread the love

Bitcoin este astăzi mai mult o investiție, făcută în speranța că-i va crește prețul și astfel se va obține un profit. Dacă ar fi doar atât, atunci detractorii monedelor virtuale ar avea dreptate că este doar un produs pur speculativ. Dar bitcoin-ul este și o monedă cu care se pot cumpăra bunuri și servicii. Este posibil ca ceea ce dorești să cumperi să se găsească într-un magazin (probabil online) care deja acceptă bitcoin ca mijloc de plată.
Adevărul este că după o perioadă de euforie în care zilnic tot mai mulți comercianți anunțau că accepta și criptomonede, în ultimul timp entruziasmul s-a mai temperat. Oferta rămâne însă destul de bogată pentru a fi luată în considerare.

 

Majoritatea dintre noi considerăm că bitcoin este o investiție, un bun pe care îl poți tranzacționa sau o tehnologie care va avea un impact major asupra viitorului, dar uităm ca este si o … monedă, ceea ce înseamnă că poate fi asimilat banilor / unei valute.Bitcoin a fost creat pentru a înlocui banii tradiționali (gestionați de guverne) și și-a propus sa devină cea mai folosită valută la nivel global. Tehnologia blockchain este importantă, dar bitcoin-ul trebuia să te ajute să cumperi bunuri și servicii, fără a mai implica o bancă în tranzacție.

Deci chiar poți face cumpărături cu bitcoin? Ce anume poți cumpăra?

Nu trebuie să-ți faci griji ca va înlocui în viitorul apropiat leul sau..euro, dar succesul bitcoin-ului se leagă și de acceptarea acestuia de către o serie de comercianți. Mulți dintre ei permit aceste plăți doar online, dar sexistă și magazine obișnuite care acceptă acest mijloc de plată.

Nu trebuie să te aștepți ca să se accepte în prea multe locuri – mai este un drum lung de parcurs până sa devină o metodă de plată larg răspândită. Există și motive pentru care acest lucru nu se întâmplă – bitcoin are în acest moment o volatilitate foarte mare, putând să scadă cu câteva procente in decurs de minute sau ora. De asemnea tehnologia blockchain poate să aibă probleme la un volum mare de tranzacții sau la unele oprații mai complexe.
Totul depinde de cât de mult succes va avea în viitorul apropiat – dacă valoarea va crește sau se va stabiliza la anumite valori, este foarte probabil ca tot mai mulți comercianți sa=l accespte ca metodă de plată.

Fiind o monedă virtuală, este normal să fie mai ușor sa faci cumpăraturi de la magazine online decât de la unele clasice. O serie de companii oferă direct posibilitatea plății cu bitcoin pe prorpiile site-uri.
Există și posibilitatea de a achiziționa carduri de cadouri. De exemplu cardurile de cadouri Gyft sau eGifter au opțiunea de a le cumpăra cu bitcoin (https://www.gyft.com/bitcoin/)

Plata efectivă cu bitcoin este relativ simplă (atât pentru cumpărături cât și pentru alimentarea de conturi similare): apăsați pe un link gen „Pay with bitcoin”, completați informațiile specifice portofelului virtual pe care îl aveți (pe mobil de cele mai multe ori un cod QR), confirmați datele și apoi plasați comanda. Vezi articolele precedente din acesteasră categorie pentru informații suplimentare.

Cumpărarea trebuie realizată într-un interval relativ limitat de timp – de obicei 10 minute – asta pentru că bitcoin-ul are un preț foarte volatil și vânzătorul va oferi dupa cele 10 minute un alt preț pentru produs, în funcție de cum s-a schimbat între timp prețul monedei virtuale.

Totuși, ce și de unde pot cumpăra cu bitcoin?

Există și în România magazine care acceptă plata cu bitcoin:

Infiintat in 2005, PC Garage este unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT si electronice din Romania. PC Garage numara peste 30.000 de produse active, peste 250.000 de clienti inregistrati pe siteul www.pcgarage.ro si peste 400.000 de clienti la nivelul intregului grup.

Magazinul online se numara printre magazinele specializate din domeniul IT si reprezinta un reper pentru toti cei pasionati de produsele IT. Tot din pasiune a fost creat si forumul My Garage definit ca fiind comunitatea pasionatilor de hardware, overclocking, modding si cai putere. Comunitatea My Garage inregistreaza peste 60.000 membri, aproximativ 450.000 vizite in fiecare luna si peste 1400 review-uri realizate de clientii PC Garage.

https://www.pcgarage.ro/info/plata/prin-bitcoin/

Inca din 2005, evoMAG.ro este prezent pe piata din Romania, fiind azi unul dintre cele mai importante magazine de comert electronicc avand in portofoliu peste 120.000 de produse din categoriile: telefoane mobile, laptop-uri, retelistca, electrocasnice, ingrijire personala, auto, bricolaj si nu numai.
https://www.evomag.ro/Pagini/modalitate-de-plata.html

FORCESP

 

Găzduire domenii web, găzduire radio, IRC, achiziție domenii, etc

https://www.forcesp.ro/modalitati-de-plata.html

Inca de la momentul lansarii magazinului online gadgetway.ro, in 2014, ne-am propus sa oferim clientilor nostri o gama cat mai larga de gadgeturi si accesorii pentru dumneavoastra, insa sa nu va oferim chiar orice.

In acest sens cutreieram lumea si internetul sa gasim cele mai utile, nastrusnice si uimitoare gadgeturi, pe care sa vi le putem pune la dispozitie spre cumparare pe magazinul de gadgeturi smart.

Speram ca aceasta colectie de device-uri sa va faca viata mai usoara si mai frumoasa.

http://www.gadgetway.ro/

BTC Factura este parte componenta a SC Digital Payments Srl si vine ca solutie dedicata nevoilor consumatorilor ce doresc sa foloseasca Bitcoin ca metoda de plata. Prin site-ul PPay.ro firma noastra a fost prima care a oferit aceste servicii clientilor din Romania, la inceput prin plata produselor prepaid de telefonie mobila, iar apoi si prin plata facturilor cu Bitcoin. Facem pionierat incercand sa venim cu produse si servicii inovative ce, speram noi, vor fi din ce in ce mai utilizate si indragite de clientii cu afinitati spre Bitcoin si alte criptovalute.

https://www.btcfactura.com/

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare