Acum este momentul să investiți în criptomonde

Spread the love

Lunga iarnă care se abătuse asupra criptomonedelor pare să se apropie de sfârșit. În ultima perioadă se manifestă o tendință clară de revenire a prețurilor. Mai mult decăt atăt, piața a re-început să reacționeze la evoluția tehnica sau planurile de viitor ale unor monede (vezi TRON în perioada de după achiziția BitTorent, Litecoin ceva mai recent sau Ethereum în ultimele zile).

Acest trend pozitiv se poate inversa, dar există câteva elemente care arată destul de clar că va veni si primăvara:
– după căderea de la începutul anului trecut (de la peste 6000$ la puțin peste 3000$, prețurile s-au stabilizat o perioadă însemnată în intervalull 3500 – 4000$: probabil valoarea reală din acest moment).
– tot mai multe personalități (vezi Bill Gates), instituții (vezi rapoartele FMI privind viitorul criptomonedelor) sau fonduri de investiții (vezi JP Morgan care ar dori să lanseze o monedă centralizată care să concureze Ripple) investesc în această zonă, chiar dacă unele, momentan, doar testează noile tehnologii.
Asta înseamnă ca toți aceștia prevăd un viitor luminos pentru criptomonede.
– dezvoltările tehnologice au continuat susținut în ultimul an, în ciuda convulsiilor pietii. Iar perspectivele arată bine – probleme de scalabilitate (creșterea volumului de tranzacții) și implicit cost de tranzacționare vor fi rezolvate – poate va mai aduceti aminte de de blocajul de la sfârșitul anului 2017 de la Bitcoin, când realizarea unei tranzacții presupunea un cost de peste 50$ iar ea se efectua în peste o săptămână – acum nu se va mai intampla acelasi lucru.
– criptomonedelor, conform celor mai mulți experți, nu vor ajunge mainstream (adoptate masiv) decât peste câțiva ani. Astfel există un potențial imens dar care se va concretiza cel mai probabil pe termen mediu și lung.

Din toate aceste motive, consider că acum este momentl să investiți în criptomonede. Investițiaar trebui sa fie pe termen lung – un preț de 6000$/ BTC la sfârsitul anului este o previziune optimistă, dar unul de 20,000$ peste 3 ani este foarte posibil.

În ce ar trebui investit

Pentru cei care iau contact pentru prima dată cu criptomonedele
– investiți 50 – 100 RON (10 – 20 USD) pentru a vă familiariza cu tehnologia. Instalați un wallet și conectați-vă la o platforma de tranzacționare (exchange)
– achiziționați la început doar bitcoin

Pentru ce care au deja experiență și doresc să investească pe termen lung
– cumpărați bitcoin: s-a dovedit că  dictează în mare măsură prețul celorlalte criptomonede.
– pentru diversificarea portofoliului, ar fi de dorit să dețineți și alte criptomonede – aș alege :
– Ethereum (ETH) – pentru că e liderul tehnologiiloe de tip smart contract *alternarive (EOS, TRON)
– Litecoin (LTC) pentru că pare să fie căștigătorul luptei pentru supremația monedelor folosite in tranzacțiile comerciale obișnuite (alte variante: Bitcoin Cash, Stellar)
– Ethereum Classic (ETC), pentru că are potențial și preț avantajos în acest momentul (alternative: nu cunosc destul de bine monedele care nu sunt in top 10 ca să-mi dau cu părerea)
– Dogecoin (DOGE) pentru că are cele mai reduse comisioane de tranzaționare dintre criptomonede impoertante și cred că vor fi folosite masiv în tranzacțiile cu sume mici (alternative: Waves)
nu as alege:
– XRP, pentru că nu e clar dacă este centralizată sau nu. În viitor va avea concurență serioasa cu alternativele centralizate care vor fi emise de bănci, fonduri de investiții sau chiar tări.
– Monero și Dash pentru că sunt dificil de folosit, avantajul posibilității de a rămâne anonim se pierde în utilizarea greoaie
– celalte monede pentru că până acum nu s-au remarcat

Pentru cei care sunt adepții investițiilor riscante
Piața criptomonedelor rămâne una în care se caută câștiguri pe termen scurt. Asta înseamnă că vor câștiga creșteri neasteptate la anumite monede fără nicio legătură cu vreun motiv concret, creșterea va atrage alți investitori de ocazie și prețul va continua să crească.
La un moment dat cineva va dori să-și încaseze câștigurile și va vinde – prețul se va prăbuși. Am văzut de multe ori acest comportament și se pot câștiga bani pe termen scurt din aceste evoluții – follow the trend pe termen scurt – cumpără când începe să crească si vinde imediat ce începe să scadă.
Un astfel de mod de investire cred că ar aduce profit (trebuie folosit un exchange cu comicioane minime de tranzacționare ;i un instrument de urm[rire ]n timp real a preturilor)

În concluzie – investiți acum!!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare