Spread the love

FMI și criptomonedele


Într-o recentă declarație, șefa FMI, Christine Lagarde, a afirmat că băncile centrale ar trebui sa ia în considerare emiterea de criptomonede proprii.

Esistă deja state ale căror bănci centrale se gândesc să emită astfel de monede virtuale: Suedia, Canada sau Uruguay. Șefa FMI consideră că o monedă virtuală care să fie susținută de stat ar fi mult mai sigură decât cele actuale.

Este destul de răspândită ideea că blockchain-ul nu este o tehnologie suficient de sigură sau care să fie în stare sa răspundă rapid la un volum mare de solicitări. Dar deja exchange-urile mai mari au încheiat asigurări pentru bunurile deținute de utilizatori (vezi de exemplu winklevoss-gemini-crypto-exchange-secures-insurance-coverage-for-custodied-assets), iar noile monede promit o tehnologie care nu ar trebui să aibă probleme în a procesa corect un număr imens de tranzacții (https://www.investopedia.com/tech/bitcoin-vs-bitcoin-cash-whats-difference/).

Aceste afirmații care vin de la FMI de sprijin a revoluției crypto din lumea finanțelor par să contrazică opinia critică avută cu privire la intenția Insulelelor Marshall de a avea propria criptomonedă (imf-doesnt-like-marshall-islands-plan-for-non-usd-sovereign-cryptocurrency)

Pe de altă parte în această vară, același FMI a scos un raport în care criptomonedele sunt văzute ca având un viitor luminos (IMF Report)

Pentru cei care dețin acum criptomonede, este dificil de spus dacă este o veste bună sau nu că va exista concurență din partea unor monede virtuale susținute de unele state. Pe de o parte este un semn clar că tehnologia blockchain are un mare viitor (și întotdeauna vor exista criptomonede complet independente de voința vreunui stat). Pe de altă parte investitorii importanți vor prefera pe cele considerate mai sigure sau mai apropiate de ce cunoaștem azi ca fiind valută.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare