RONCOIN – Prima mega-cripto-țeapă românească?

Spread the love

În ultimele zile au apărut tot felul de știri cu lansarea primei criptomonede românești (de exemplu stiripesurse.ro, ziarul financiar, startup cafe).
Mai jos comunicatul inițiatorilor:

Fiecare unitate RONC este sustinuta de un RON, investitia fiind 100% bazata pe activele reale din contul de rezerva al platformei Roncoin, ceea ce inseamna ca indiferent de miscarile din piata criptomonedelor, 1 RONC este intotdeauna echivalent cu 1 RON. Site-ul oficial al proiectului promite protectie juridica cu conturi Escrow si audituri periodice care garanteaza ca numarul de tokenuri disponibile corespunde cu fondurile disponibile in conturile companiei. Proiectul vine ca un instrument de protectie impotriva turbulentelor de pe pietele monedelor virtuale si este inspirat de moneda USDC, cu o paritate 1 la 1 cu dolarul american.  Totusi, daca USDC este un mijloc de siguranta mult mai popular, se pune intrebarea daca investitorii vor avea motive sa apeleze la Roncoin, mai ales ca putine companii accept criptomonede. Daca terminalele Zebrapay, operate tot de Bitcoin, permit achizitionarea bitocin (BTC) si Ethereum (ETH) direct cu cash, insa nu permit realizarea vanzarii criptomonedelor in lei (RON),  Roncoin (RONC) ar putea fi solutia la aceasta problema, cu atat mai mult cu cat bancomatele Bitcoin Romania, care permit acest lucru, sunt foarte rare in Romania.Sunt disponibile la tranzactionare un miliard de RONC, in valoare de 246 milioane de dolari, 25.000 de RONC aflandu-se deja in circulatie.

De ce mi se pare o reclamă mincinoasă:
1. Se compară cu USDC – o criptomonedă de abia apărută, susținută de CoinBase și Circle și care are o capitalizare de 85 milioane dolari în acest moment. RonCoin se laudă cu 246 miliane !!!
2. Se copiază oferta de la USDT (Tether) (audit, paritate cu o valută tradițională), care într-adevăr are o capitalizare importantă dar are probleme destul de mari de credibilitate – vezi următorul articol
https://www.coindesk.com/tether-review-claims-crypto-asset-fully-backed-theres-catch/
3. Pe site-ul bitcoinromania.ro eu nu am văzut niciun anunț despre această criptomonedă
4. Nu este clară strategia de promovare a noii criptomonede – avem un ICO (ofertă inițială de monedă)?, a fost adaugată deja la o serie de exchange-uri importante?, etc.
5. bitcoinromania.ro este un exchange românesc apărut de vreo 4 ani iar eu nu am văzut nicăieri vreo statistică a valorii tranzacțiilor zilnice intermediate de această platformă. Cum reușesc să aibă la dispoziție 246 milioane dolari pentru garantarea noii criptomonede?

Este evident  o oferta dubioasa . Astfel de încercări au mai exista la noi (nu este prima), dar pentru întâia oară sunt vizați în mod special cumpăratori de criptomonede din România.

NU investiți în așa ceva !!!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare