Prețul Bitcoin a scăzut din cauza noilor reglementări și a unor vănzări masive, dar își va reveni rapid

Spread the love

Conform experților, există 5 cauze principale pentru scăderea criptomonedei din ultimul timp: tendința generală a pieței, numeroasele speculații, incertitudinile privind viitoarele reglementări, vânzările pe termen scurt și înșelătoriile.

Dar, pe măsură ce reglementările sunt tot mai clare și infrastructura pe care se bazează monedele virtuale se consolidează, toți mai mulți investitori devin interesați de aceste isnstrumente financiare.

Recentele probleme cu care se confruntă Turcia sau Argentina arată că nici valutele tradiționale nu sunt foarte sigure. O criptomonedă ar putea deveni soluția pentru investitori, dar încă nu am ajuns la momentul în care bitcoin-ul să reprezinte o alternativă reală – în continuare este prea volatil (riscant) și viitorul nu-i poate fi prevăzut.

Până în 2018, infrastructura pentru investitorii instituționali și pentru marii retail-eri era practic inexistentă. Existau puține instrumente prin care instituțiile financiare mari să poată investi în criptominede.

Bula speculativă din 2017 (reamintesc că au mai fost 2 situații similare în 2012 și 2016) a fost generată de creșterea cumpărării de criptomonede la nivele mult superioare celor care puteau fi satisfăcute de situația reală privind infrastructura de tranzacționare și lipsa reglementărilor clare în materie. Corecția de preț a venit logic, readucând valoarea nitcoin la cote sustenabile în acest moment.

Cum își va reveni bitcoin-ul în perioada următoare? Probabil printr-o creștere lentă, nu lipsită de variații de scurtă durată în sus sau în jos . Faptul că bitcoin nu a scăzut sub 6.000$ cu toată presiunea care a fost asupra monedei, arată că există un viitor pentru această piață.

Până la urmă, cu toată publicitatea din ultimul an, piața criptomonedelor este doar la început. De abia acum apar reglementări clare și marii investitori încep sa participe la tranzacții.

Caracterul descentralizat și nereglementat al criptomonedelor a fost o frână în dezvoltarea pieței. Investitorii importanți au nevoie de siguranță și sunt reticenți la soluțiile cu adevărat inovatoare. Cred că vom avea piață de criptomonede „oficială”, în care vor fi investiți o mulțime de bani și care va fi într-un fel sau altul reglementată și centralizată și o piață de criptomonede alternative, mult mai riscante, dar care vor fi descentralizate și „libere”.

Sfatul meu este să investiți (ca să câștigați bani) pe aceasta noua piață „oficială” ce se prefigurează dar să folosiți și să încurajați criptomonedele alternative care vor fi în bună măsură ferite de limitările impuse de state sau marile corporații.

Unele știri din ultimele zile pe care îmi bazez opiniile:

Deja, Coreea de Sud și Japonia au introdus legislație pentru criptomonede și aplicații bazate pe tehnologia blockchain, legitimând astfel cele două sectoare.

Pe 8 septembrie, guvernul din Uzbekistan a decis sa legalizeze tranzacțiile cu criptomonede si ofertele inițiale de monedă (ICO).

Investitorul miliardar Mike Novogratz susține că în viitorul apropiat fondurile de pensii si cele de investiții vor începe sa dețină criptomonede, întrebarea fiind mai degrabă ce tip de monedă vor alege decât când vor începe să intre pe această piață.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare