Caderea Envion

Spread the love

Nu cu mult timp în urmă, o nouă criptomonedă era lansată, o dată cu promisiuni generoase de cîştig. Aproximativ 30.000 de investitori nu au reuşit să reziste ofertei: randamentul promis al investiţiilor în Envion AG a fost de 161%.
Aşa că s-au găsit peste 100 de milioane de dolari care au fost investiţi în cadrul Initial Coin Offering, reuşindu-se astfel una dintre cele mai de succes ICO din întreaga lume.
Dar la scurt timp au apărut şi problemele. Potrivit informaţiilor publicate de yiarul germen Handelsblatt, totul a fost o înşelătorie.
Şeful Envion, Matthias Woestmann, şi partenerul său de afaceri, Michael Luckow, se acuză reciproc şi şi-au făcut unul altuia plângeri penale. Luckow îl acuză pe Woestmann de „jaf corporativ”.
Totul este acum investigat de Departamentul pentru Criminalitate Informatică al Procuraturii din Berlin.
Monedele Envion, în valoare de un dolar la data emiterii, se tranzacţionează în prezent pentru mai puţin de opt cenţi.
Este pentru prima dată în Germania când investitorii depun plângeri împotriva creatorilor unei criptomonede importante. Avocatul István Cocron, care repreyintă pe cei care au pierdut bani, vorbeşte despre „înşelarea deliberată a investitorilor”.
Criptomonedele s-au bucurat de o mare popularitate până acum. S-au investit 13,7 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2018, de două ori mai mult decât în anul precedent. Bursa din Stuttgart doreşte chiar să lanseze propria platformă în toamnă pentru tranzacţionarea criptomonedelor.

Concluzia e simplă – nu tot ce zboară se mănâncă – ca la orice investiţie, trebuie să fie luate în calcul riscurile.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare