Este NEM (XEM) mai bun decat Ethereum (ETH)?

Spread the love

Criptomonedele sunt în general apreciate după prețul lor actual sau după locul pe care îl ocupă în diverse statistici. Dar ar trebui avut în vedere și potențialul lor de viitor. În contiunare voi încerca o comparație între Ethereum (ETH) și NEM (XEM), bazându-ma mai mult pe ce pot oferi cele 2 monede decât pe poziția actuală deținută de fiecare.

NEM este o monedă cate a suferit scăderi importante în ultimele 6 luni, la fel ca majoritatea celorlalte. În plus a avut și o cădere în clasamentul general, ajungând inițial pe locul 10 și astăzi pe poziția 15.

Cu toate acestea, mulți cred că NEM are un mare potențial, din multe puncte de vedere fiind superioară chiar monedei de pe locul 2, Ethereum (ETH).

Prețul NEM este de aproximativ 0.19$ iar al Ethereum-ului de aproximativ 450$. De asemnea capitalizarea de piață a NEM este de 2 miliarde dolari față de 46 miliarde pentru Ethereum. S-ar părea ca NEM nu este un real pericol pentru ETH….Dar pentru a avea o imagine a ce s-ar putea întâmpla în viitor, ar trebui să ne uităm cu atenție la ce au în spate fiecare dintre cele 2 criptomonede.

Tehnolohgia din spatele Ethereum este destul de bine cunoscută și este folosită de numeroase companii de ceva vreme. Tehnologia de la NEM este considerată similară cu cea de la Ethereum – există similitudini dar sunt și diferențe importante:

– o primă diferență este centralizarea. Ethereum este complet descentralizat, urmând standardul neoficial al criptomonedelor. NEM este parțial centralizat, ceea ce oferă anumite avntaje de adaptabilitate și performanță. NEM poate fi considerat un fel de plugin care este mult mai ușor de integrat decât Ethereum.

– o altă diferență este blockchain-ul din spate. NEM oferă un blockchain privat pe lângă cel public, prin intermediul unei platforme speciale= Mijin. Ethereum se bazează pe o transparență totală.

– o a treia diferență importantă este dată de faptul că NEM asigură suport pentru majoritatea limbajelor de programare importante, în timp de Ethereum se bazează doar pe propriul limbaj -Solidity.

S-ar părea că NEM este mai prietenos și mai ușor de integrat decât Ethereum. Întrebarea este dacă aceste avantaje sunt suficiente pentru a contrabalansa experiența mult mai vastă a ethereum-ului pe piață – este un produs deja testat în diverse condiții și adoptat de multe companii și va fi întotdeuna preferat unuia despre care nu se știe exact cum va evolua (chiar dacă este mult mai ușor de folosit).

Dar NEM poate fi utilizat ca un blockchain de test – companiile si dezvoltatorii pot experimenta cu noua tehnologie și este posibil ca unii să folosescă NEM și mai departe. Rămâne să vedem dacă NEM se va impune sau nu în fața competitorilor.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare