Investitorii rămân optimiști deși Bitcoin scade spre $6,000

Spread the love

Pe 23 iunie, la CNBC Fast Trader sub genericul „Funeraliile Bitcoin-ului”, a fost invitat Brian Kelly , fondatorul BKCM și investitor în criptomonede, pentru a discuta despre viitorul acestora.

În cadrul emisiunii, Kelly a afirmat că există 3 motive pentru care investitorii trebuie să rămână optimiști:
1. Mișcările de pe piață par să arate că ne apropiem de atingerea punctului critic al căderii prețului
2. Evoluțiile pozitive de pe piața de tranzacționare a criptomonedelor din Japonia
3. Lichidatorii Mt. Gox (vezi https://en.wikipedia.org/wiki/Mt._Gox) amână vănzările de bitcoin pentru 2019

Referindu-se la principala regulă după care se face o investiție, Kelly reamintește că în timp ce piața este în expansiune si super-optimistă este bine să vinzi iar în perioadele de scădere, este bine să cumperi. Probabil în următoarele 2-3 luni se va atinge un minim, după care va urma o creștere în ultima parte a anului.

Pe de altă parte, guvernul japonez a luat o serie de măsuri pentru întărirea reglementărilor pe piața criptomonedelor, pentru a asigura securitatea și pentru a spori încrederea investitorilor pe termen lung. Pe termen scurt această mișcare va afecta negativ prețul monedelor virtuale, dar este necesară o curățire a pieței de instrumentele nocive sau slab securizate – pe termen mediu va avea un impact pozitiv important (crede Kelly)

Si Correa de Sud a anunțat măsuri similare cu cele din Japonia.

Un al treilea motiv de optimist este amânarea lichidării Mt. Gox pentru 2019. Reamintesc ca Mt. Gox a fost un exchange japonez care a intrat in faliment acum mai mulți ani dar care deținea o sumă importantă de bitcoin pe care lichidatorii au început să o vândă când a crescut prețul pentru a recupera datoriile istorice. Aceste vânzări masive , in special în 2018, au împiedicat prețul bitcoin-ului să crească în anumite momente.
No More Mt. Gox Liquidation

Cei 3 factori evidențiați de Kelly ar putea duce la o revenire a bitcoin-ului pe termen mediu și la dezvoltarea sănătoasă a piețelor de criptomonede din Japonia și Coreea de Sud.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare