Stephen Bannon deține un stoc însemnat de bitcoin

Spread the love

După ce a fost concediat de la Casa Albă, Bannon pariază pe bitcoin că îl va ajuta să-și recăștige puterea și influența.

Fostul strateg al lui Trump s-a întâlnit recent cu investitori în criptomonede și cu reprezentanți ai unor fonduri mutuale. Reamintesc ca Bannon a fost concediat de la Casa Albă în urmă cu 10 luni iar înainte a fost director executiv la Breitbart News, devenind renumit pentru opiniile sale ultra-conservatoare și anti-liberale. Întâlnirea de acum pare sa urmărească lansarea unei oferte de monedă (initial coin offer) prin intermediul propriei firme -Bannon & Company.

Bannon a confirmat într-un interviu pentru The New York Times că a investit masiv în bitcoin. „Dacă deții controlul asupra unei valute, deții controlul întregii activități economice care se bazează pe acea valută” este principiul după care se ghidează în această încercare de a reveni în prim-planul societâții americane.

Bannon este cunoscut ca un susținător al criptomonedelor. În primăvara acestui an, la un eveniment restrâns desfâșurat șa Harvard, a susținut ideea unei monede virtuale special concepută pentru suporterii lui Trump. În interviul amintit mai sus, Bannon se arată interesat de țările care și-au lansat propriile criptomonede, precum moneda italiană promovată de depozitele locale de..marmură! Doar că această monedă italiană încă nu exista, spre deosebire de cele emise deja de Venezuela sau de Insulele Marshall.

Timothy Lewis, cofondator al unui fond de investiții în criptomonede, a afirmat că în urma întâlnirii cu Bannon a rămas cu o impresie pozitivă – „cunoaște subiectul și este bine informat cum funcționează tehnologia blockchain”. Cei doi au discutat despre recentele oferte inițiale de monedă care au reușit să strângă sume importante de la investitori.

Aceste oferte inițiale de monedă se află sub investigație, existând suspiciuni și în unele cazuri confirmări că sunt o înșelătorie, menite doar să aducă bani pe termen scurt de la investitori creduli. Spre deosebire de aceste oferte, tranzacțiile de criptomonede importante si minatul sunt mult mai sigure. Cu toate acestea, deși ofertele inițiale de monedă sunt dubioase și posibil ilegale, continuă să aibă succes și să atraga sume impresionante de bani.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare