Va continua Bitcoin să se prabușească?

Spread the love

Ieri criptomoneda a ajuns, pentru o scurtă perioada de timp, până la 6.000 dolari/ unitate. Chiar dacă ulterior și-a revenit urcând spre 6.500 dolari, un nou prag psihologic a fost atins.

Se pune întrebarea dacă această scădere va continua si un bitcoin va ajunge la 5000$, 2000$ sau chiar 1500$. Există oare un prag de la care investitorii să considere că valoarea a scăzut suficient ca o investiție să aducă profit în timp?

Este o practică des întâlnită pe piețele financiare ca investitorii să ia decizii în funcție de un anumit prag sub care se consideră că este profitabil să cumperi. În cazul criptomonedelor, lucrurile nu sunt chiar așa de simple – temerea ca prețul acestora să se prabușească cu totul este destul de prezentă și s-ar putea să fie și îndreptățită.

La criptomonede există un indicator adițional care poate să ne ofere o perspectivă asupra ce urmează să se întâmple = instensitatea activității de minerit. Deși aceasta a fost destul de susținută în ultimele săptămâni, în ultimele câteva zile a avut loc o scădere bruscă, alimentând speculațiile privind un crash iminent.

Mai jos un grafic cu evoluția (sau involuția) bitcoin-ului si pragurile considerate de interes:

Se părea ca bitcoin se va stabiliza in jurul valorii de 7.000 dolari (a rezistat mult timp la această valoare) dar scăderea bruscă din aceste zile, fără vreun motiv aparent, este un indiciu că monedele virtuale ar putea capitula. Criptomonedele nu vor dispăre cu totul, dar ar putea să ajungă să valoreze de 100 de ori mai puțin decăt maximele de anul trecut, iar investitorii serioși nu vor mai fi interesați de acestea o bună perioadă de timp.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare