Atacurile informatice vor face criptomonedele mai puternice

Spread the love

Pe termen scurt Bitcoin, Ethereum sau XRP vor avea de suferit dar pe termen lung aceste atacuri le vor face mai sigure.

Teama de hackeri a fost intotdeauna prezentă la investitorii în criptomonede. Aici nu există o garanție de recuperare a fondurilor pierdute, cum se întămplă cu depozitele bancare garantate de banca centrală. Din acest motiv au avut loc și vânzările masive în urma anunțului c[ exchange-ului sud-corean Coinrail i-a fost compromisa securitatea. Rezultatul a fost scăderea prețului la majoritatea monedelor virtuale cu aproximativ 10%.

Criptomonedele sunt populare in Asia, unde investitorii sunt dispuși să platească în plus pentru a scăpa de reglementările de multe ori sufocante ale guvernelor. Reamintesc că anul trecut China a interzis orice tranzacție sau deținere de astfel de valute. Fiind o piață importanta, impactul problemelor de la Coinrail a fost major pe toate piețele lumii.

Astfel de atacuri sunt frecvente și este puțin probabil să nu mai aibă loc ;i ]n viitor. Patformele care se bazează pe blockchain trebuie să se preocupe serios de securitate – tehnologia este sigură dacă este corect folosită.

După părerea mai multor experți, deși pe termen scurt criptomonedele sunt afectate, pe termen lung le vor face mai puternice – vor fi obligate să implementeze măsuri de securitate, astfel devenind mai sigure și vor câștiga încrederea investitorilor.

Amy Wan, CEO si cofondator la Sagewise este de acceași părere: „Întotdeauna va exista o comunitate de cripto-entuziaști. Dar tehnologia blockchain nu va fi adoptată de multă lume până nu-și va rezolva problemele de infrastructură și utilizatorii nu vor avea încredere deplină că tranzacțiile sunt sigure.”

Până la urmă investitorii trebuie să fie conștienți că criptomonedele presupun un risc mai mare decat alte instrumente finaciare și este nevoie să cunoască cât de cât tehnologia înainte de a începe tranzacționarea pe această piață.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare