Motivele scăderii prețului la bitcoin

Spread the love

În ultimele 24 de ore valoarea bitcoin a suferit o prâbușire de peste 10%, la puțin timp după ce exchange-ul de criptomonede corean Coinrail și-a atenționat utilizatorii că își verifică sistemele îm urma unui atac informatic.

Ethereum și Ripple au suferit pierderi similare.

Această ultima lovitură este dată în contextul în care bitcoin pare să fie criticat din toate părțile: este amenințat că va fi strict reglementat, este criticat pentru tranzacțiile care sunt tot mai lente pe platformă, este acuzat de consumul imens de energie electric[, este diabolizat de industria financiară conservatoare.

Mai jos sunt prezentate cele mai mari 5 probleme cu care se confruntă bitcoin:

 

Problema nr. 1

Posibilul atac informatic suferit de Conrail — exchange care tranzacționează peste 50 de criptomonede — este doar ultimul dintr-o serie de atacuri reușite împotriva platformelor care gestionează criptomonedele. Astfel este normală îngrijorarea investitorilor cu privire la securitatea bitcoin-ului.

Conrail este un actor important in Coreea de Sud pe piața criptomonedelor. Iar Coreea de Sud este cea de-a treia țară din lume ca volum de bitcoin tranzacționat (după Japonia și Statele Unite). Îm iulie anul trecut Bithumb a fost atacat – la acea dată era cel mai important exchange din Coreea de Sud și al cincilea din lume. Datele și monedele a 32.000 de utilizatori au fost furate. În decembrie un alt atac important a afectat Youbit care a pierdut 4.000 unități de bitcoin – aproape 17% din totalul deținut.

Hack-ul de acum nu este, cu siguranță, la fel de important ca cele de anul trecut, dar momentul este foarte prost pentru bitcoin. Între timp Coinrail a anunțat ca a luat măsurile necesare pentru recuperarea majorității monedelor și a izolat pe cele care au fost expuse.

 

Problema nr. 2

Guvernele din mai toate țările importante de pe glob intenționează sau chiar au început să introducă reglementări privind tranzacțiile cu criptomonede – o mișcare pe care susșinătorii noii tehnologii nu o văd cu ochi prea buni. Proble privind manipularea prețului bitcoin (aduse inclusiv de Securities and Exchange Commission dn Statele Unite) au avut un impact negativ major asupra încrederii investitorilor.

Există o serie de investigații care se desfășoară chiar acum și care este posibil să descopere alte manevre dubioase de pe această piaț[. Aceste concluzii vor f folosite apoi ca pretext pentru introducerea unor regulamente stricte. În Statele Unite, Japonia si Filipine (pentru a enumera doar o parte) deja autoritățile au un discurs critic la adresa operațiunilor cu criptomonede și s-ar părea că acțiuni decisive vor fi luate în perioada imediat următoare.

 

Problema nr.3

Nu doar prețul a scăzut, dar nici volumul tranzacșiilor nu s-a mai ridicat la valorile de anul trecut. De fapt prețul și volumul tranzacțiilor au avut o pantă descendentă similară, ceea ce înseamnă că interesul pentru bitcoin a scăzut considerabil și valoare monedei nu va mai atinge cote importante în viitorul apropiat. De exemplu, în aprilie 2018 au fost 135,000 de tranzacții față de 425,000 în decembrie anul trecut.

 

Problema nr.4

Bitcoin consumă foarte multă energie elctrică și asta a început să fie o problemă. Recent in Quebec (Canada) furnizorul principal de electricitate a anunțat că nu va mai accepta cereri de energie de la companiile de minare a criptomonedelor, cel puțin temporar, pentru a putea să raăspundă la cererile utilizatorilor obișnuiți.

Si in New York furnizorii de elctricitate au anunțat că vor mări tarifele percepute companiilor de minare bitcoin.

 

Problema nr.5

Criticile venite din partea unor persoane importante din lumea financiară nu au ajutat deloc. Warren Buffet, „șeful „de la Berkshire Hathaway și Jamie Dimon, directorul executiv de la JP Morgan și-au exprimat săptămâna trecută profundul scepticism privind viitorul monedelor virtuale. Deși există și suporteri printre managerii marilor companii (precum Jack Dorsey de la Twitter sau Steve Wozniak, cofondator Apple), majoritatea analiștilor financiari privește cu reticență criptomonedele.

 

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare