Va supravețui Ethereum noilor criptomonede -TRON și EOS MainNet?

Spread the love

Reamintesc că spre deosebire de bitcoin și majoritatea celorlalte criptomonede, ethereum oferă posibilitatea încheierii de contracte inteligente (smart contracts) prin intermediul unei rețele descentralizate. TRON și EOS promit același lucru, intrând practic în competiție directă cu ethereum.

Săptămâna trecută (la un interval de doar 3 zile) s-au lansat cele 2 rețele Mainnet așteptate de mai mult timp. Prima a fost TRON (TRX) MainNet pe 31 Mai. EOS (EOS) s-a lansat pe 2 iunie, reușind în zilele de dinainte să aibă o creștere de preț de peste 20% de la o zi la alta. Ambele proiecte sunt considerate o amenințare pentru ethereum, oferind în principiu mai multe facilități pentru smart contracts și promițând să fie mult mai eficiente (să ofere mai multe tranzacții pe secundă).

Pentru moment, ethereum pare să-și poată menține fără probleme poziția a doaua (după bitcoin) printre criptomonede si lider printre platformele de aplicații descentralizate și smart contracts. Principalul motiv al acestei dominații este că ethereum și-a asigurat in timp o fundație de încredere și a făcut față la teste în divere condiții pe care competitorii (încă) nu le-au făcut.

Ethereum a trecut cu bine peste problemele de securitate apărute în prima parte a anului, consolidând încrederea investitorilor că este o platformă sigură. Chiar dacă continuă să apară blocaje la tranzacții (ca urmare a numeroaselor aplicații de test care sunt rulate acum), nu există o altă platformă care să fi fost până acum testată în aceeași parametri de încărcare. De asemnea, există o promisiune de la ethereum că va introduce sharding , ceea ce, dacă se va reuși, va rezolva complet problema.

Pe de altă parte EOS a avut o problemă serioasă de securitate chiar înainte de lansarea oficială (care ar fi putut afecta chiar data lansării). Deși vulnerabilitatea pare să fi fost între timp rezolvată, rămâne suspiciunea că ar putea apare și în viitor astfel de situații.

TRON a lansat un premiu de 10 milioane de dolari pentru orice dezvoltator care ar identfica vulnerabilități ale platformei – asta arată că încă nu există incredere totală în aceste noi criptomonede.

Revenind la ethereum, unii speciliști chiar se așteaptă ca până la sfârșitul anului acesta să treacă peste bitcoin din punct de vedere al capitalizării pe piață.

În concluzie, EOS și TRON sunt promitătoare, pot deveni în timp o concurență serioasă pentru ethereum, dar în acest moment nu pun sub semnul întrebării supremația pe piața criptomonedelor.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare