Căutările pe Google după bitcoin au scăzut cu peste 75%

Spread the love

Nu doar prețul criptomonedelor a scăzut – și interesul oamenilor a intrat pe o pantă descendentă. Acest lucru se vede cel mai clar dacă ne uităm la evoluția căutărilor după bitcoin în ultimul an de zile (google trends):

Se observă o scădere bruscă cu aproximativ 75% la începutul anului (o dată cu scăderea de preț), apoi o plafonare în următoarele 3 luni.

Bitcoin are nevoie să vină cu ceva nou dacă vrea sa recapteze interesul publicului.

Un alt indicator important pentru evoluția ulterioară a prețului criptomonedelor este numărul de portofele (wallet) noi care apar în tranzacții. În ultimele 2 luni s-a înregistrat o creștere de 2% față de 7-8% căt era în trimestrul 4 din 2017.

Nick Colas de la DataTrek Research a aratat pentru CNBC că acești doi indicatori sunt esențiali pentru a estima evoluția bitcoin în viitorul apropiat. Pentru a influența pozitiv prețul, trebuie să existe o creștere de peste 5% a numărului de noi utilizatori de bitcoin. S-ar părea că acum nu este momentul pentru a cumpăra bitcoin – deși majoritatea analiștilor se așteapta la un viitor strălucit pentru criptomonede (într-o formă sau alta), bitcoin-ul pare să fi intrat într-un con de umbră.

Majoritatea criptomonedelor au avut aceeași involuție – la ethereum numărul de căutări a scăzut cu 70%, la ripple cu 87% iar la bitcoin cash cu 82%. Totuși au existat și creșteri – la EOS (eosio) avem un plus de 97% -dar în acest caz a existat si un ICO (ofertă inițială de monedă) care a reușit sa strângă aproape 4 miliarde de dolari (în decurs de 1 an).

Spre deosebire de un IPO (initial public offer), care oferă investitorilor acțiuni la o companie, ICO (initial coin offer) oferă investitorilor unități dintr-o anumită criptomonedă și promisiunea că aceasta va putea fi folosită într=o rețea digitală (de obicei viitoare).

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare