Bitcoin primește laude din partea Chinei

Spread the love

Într-un editorial din Global Times (ziar care reflectă poziția oficială a partidului comunist din China), bitcoin-ul este lăudat: „este o inovație la care China nu poate rămâne indiferentă”.

În septembrie 2017 China a interzis ofertele inițiale de monedă (Initial Coin Offerings = ICOs) și tranzacționarea criptomonedelor, ceea ce a dus la acea vreme la scăderi de peste 10% a prețului principalelor monede virtuale.

Acum, în editorial=ul scris de Xiao Xin se afirmă că a spune „nu” bitcoin-ului nu e soluția cea mai bună. „O abordare mai corectă ar fi să se accepte noua tehnologie fără a creea riscuri pe piețele financiare ale țării”. Această abordare ar putea fi un indiciu că China nu dorește o interzicere totală a criptomonedelor – ar fi suficientă o reglementare strictă a acestora, precum intenționează să facă și alte țări: Statele Unite, Japonia, Coreea sau Uniunea Europeana.

Este o veste bună pentru bitcoin a cărui volatilitate a început să sperie investitorii – o reglementare este mai bună decât o interdicție totală.

Există tot mai mulți susținători ai reglementărilor pentru aceste monede. Argumentele lor se bazează pe nevoia de a proteja investitorii și de a asigura stabilitatea piețelor financiare. Există și susținători înfocați ai păstrării libertății totale de tranzacționare și folosire. Din păcate în lumea de azi este practic imposibil să mai existe activitate financiară sau economică fără intervenția regulatorie a statelor.

Personal sunt adeptul libertății de tranzacționare/ folosire dar ca investitor sunt conștient că criptomonedele pot avea un viitor doar dacă companii financiare importante vor intra pe această piață; iar acest lucru nu se va întâmpla până nu se vor introduce reguli garantate de guverne ale unor state importante.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare