Președintele CoinShares se așteaptă ca bitcoin să atingă din nou maximele de anul trecut

Spread the love

Reamintesc că, în acest moment, bitcoin se tranzacționează cu aproximativ 8,300$/ unitate, în crestere față de 6,000$ cât ajunsese in februarie anul acesta, dar mult mai puțin decat maximul de 19,500$ din decembrie anul trecut.

Coinshares (https://coinshares.co.uk/) este o companie britanică care tranzacționează criptomonede, ca urmare nu putem spune că prședintele ei – Danny Masters – nu ar avea vreun interes să facă astfel de afirmații. Dar chiar și el se așteaptă la revenirea prețului doar în anumite condiții.

Ce ar trebui să se întâmple mai întâi? – Masters spune că este nevoie de un cadru mai stabil și o mai mare predictibilitate după faza inițială de ofertă de monedă = initial coin offerings (ICOs).
Sunt necesare soluții clare pentru toți investitorii de obținere, păstrare și tranzacționare a criptomonedelor.
Chiar tehnologia din spatele criptomonedelor (blockchain) nu este cu adevărat înțeleasă de prea mulți.

Cei de la CoinShares au fost primii care au lansat public un fond de investoții bazat pe bitcoin și ethereum.

La mega-conferința Consensus din New York (cel mai mare eveniment în domeniu) investitorii erau optimiști, dar de luni bitcoin-ul a reușit ‘performața’ de a scădea cu vreo 5%. Totuși, față de acum 3 ani când interesul pentru criptomonede era redus, anul acesta peste 8000 de persoane au participat la conferință.

Adevărul este că bitcoin-ul este înca un produs nou, destul de esoteric și încă nu există instrumentele conexe de la produsele financiare tradiționale: index-uri, modele de preț, derivate.
Pentru moment, investiții în bitcoin se fac doar de către investitori cu apetit pentru risc sau cei care mai mult testează criptomonedele – jucătorii mari înca se lasă așteptați. Dar dacă vor intra și aceștia pe piață si se va depăși un anumit punct critic, mai departe, într-o formă sau alta, criptomonedelor vor deveni o parte a vieții economice globale.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare