Cel mai mare jucător de pe piața contractelor futures – CME lansează 2 index-uri pentru ethereum

Spread the love

CME a lansat pe 14.05 două indexuri pentru a urmări evoluția prețului la ethereum, stârnind speculații că va lansa si produse de tip futures pentru această criptomonedă.

Compania a susținut că nu are planuri de a introduce opțiuni futures pentru ethereum, desi index-urile sunt foarte similare cu cele folosite la bitcoin (reamintesc ca CME are produse futures pentru bitcoin de aproximativ 6 luni).

Cele două index-uri sunt: CME CF Ether-Dollar Reference Rate, care afișează valaorea zilnică a ethereum-ului la ora 4 p.m. GMT (ora Londrei) și CME CF Ether-Dollar Real-Time Index. Prețurile sunt calcultate de către Prices of Crypto Facilities (un exchange din Marea Britanie), pe baza datelor privind tranzacțiile realizate prin Kraken și Bitstamp.

CME a lansat bitcoin futures la mijlocul lunii decembrie, anul trecut, la aproximativ un an de când introdusese primul index pentru bitcoin. Multă lume s-a așteptat ca apariția optiunilor futures va impulsiona piața și va duce la creșterea prețului bitcoin – de fapt însa bitcoin-ul a ajuns la 8,700 dolari / unitate, mai puțin de jumătate față de maximul de 19,000 atins in decembrie anul trecut.

Ethereum este acum la $730, cu aproximativ 45% mai puțin față de maximul istoric de la începutul anului. Ethereum este a doua criptomonedă din punct de vedere al capitalizării pe piața (valoarea total a unităților aflate în circuație).

Până acum interesul pentru introducerea Ethereum-ului în contracte de tip futures a fost foarte redus – companiile importante de pe această piață se mulțumesc să vadă ce se întâmplă cu bitcoin înainte de a lua alte decizii importante.

Nici contractele futures pe bitcoin nu au avut un succes imediat la CME, dar pe la sfârșitul lunii aprilie a avut loc o creștere semnificativă pana la aproape 10.000 contracte în derulare. În acest moment sunt însa doar aproximativ 5.000 active.

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare