Scade prețul la plăcile video – mai puțini mineri sau piața a ajuns să acopere cererea?

Spread the love

După o destul de lungă perioadă în care plăcile video au avut prețuri foarte ridicate,  acestea au început sa scadă la valori considerate normale de către experții din piață.

Cauza indisponibilității  și, implicit, a prețurilor mari, este considerată a fi mineritul de bitcoin și de alte criptomonede – se știe că pentru astfel de operații cele mai potrivite echipamente sunt plăcile video.

Sunt mai multe cauze care au dus kla această scădere – pe de o parte probabil producătorii de plăci video au crescut producția pentru a face față cererii si acum acest lucru începe să se vadă; pe de alta nici cererea minerilor nu este la fel de mare – optimismul de acum un an a fost temperat de scăderile de valoare ale criptomonedelor și de creșterea inevitabilă în dificultate a descoperirii de noi blocuri la principalele monede virtuale.

Revenirea pe stoc este o veste bună pentru amatorii de jocuri video care doresc să-și actualizeze plăcile video vechi fără să plătească o sumă exorbitantă de bani. Prețurile încep de la 229 de dolari pentru modelul 1060 de 3 GB și urcă până la aproximativ 700 de dolari pentru produse premium precum 1080 TI Founders Edition.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care lasă un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notificare